Doelgroep: 

  • kinderen tussen de 6 en 12jaar oud


Doel: 

  • het samenbrengen van kinderen in de leeftijdsgroep 6 tot en met 12jaar
  • educatie doormiddel van zintuigelijke activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van het kind.
  • kinderen laten ervaren dat leren ook spelen, ontdekken, onderzoeken, creatief, fantasievol, spannend en heel zintuigelijk kan zijn.
  • de kinderen een gevoel- en- leer ervaring meegeven die ze niet snel zullen vergeten.
  • samen plezier hebben!


Missie:

Als docente en coach zie ik de laatste jaren bij kinderen een toenemende mate van innerlijke leegte ontstaan. Deze leegte wil zich soms uiten in een moe, zwaar, futloos, passief en inspiratieloos gevoel. Het is voor de hand liggend om vanuit dit gevoel te grijpen naar een iPad, Netflix of je zetel.

Persoonlijk word ik altijd blij bij het zien van een sprankel, verwondering en levensvreugde in de ogen van een kind, het brengt mij bij mijn eigen innerlijke kind. Het voelt voor mij als een missie om kinderen handvatten te bieden waarmee ze hun eigen licht kunnen aanzetten.


Educatie:

Vanuit het besef dat wij als mens een ziel in een fysiek jasje zijn, ben ik van mening dat educatie van het verstand zonder educatie van het hart nooit een vorm van educatie in balans kan zijn. 

Hoe kunnen we verwachten kinderen te begeleiden naar jong volwassenen, die stevig en gelukkig op eigen benen staan, als we ze geen begrip van ons volledige ‘zijn’ meegeven? 

Ieder kind heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten die ontdekt willen worden. Er zijn genoeg kinderen die willen leren door te bewegen, te ervaren, te creëren, te doen, zelf de realiteit te onderzoeken.

Vanuit het mooie Klooster HX tracht ik d.m.v. de Lifeschool een stap te zetten met het jonge kind in de richting van de nieuwe tijd. De weg naar de nieuwe tijd ervaar ik als een transitie fase waarin we als pioniers gaan ontdekken hoe het anders kan en mag. Een weg naar bewustwording. Zoekende naar wat werkelijk voedend voor ons is, naar wie we zijn en hoe we willen en kunnen leven.


Via de Lifeschool wil ik het kind laten ervaren hoe het voelt om zintuigelijk actief te zijn. Door de natuur in te gaan, te ruiken, proeven, voelen en luisteren.

Zintuigelijk waarnemen zorgt voor een versterking van ons lichaamsbewustzijn. Het voelen en ruiken aan bloemen, planten, kruiden en dieren werkt voor kinderen aardend, ontladend en ontspannend. Het werken vanuit fantasie, verbeelding en creativiteit legt een verbinding met de binnenwereld van het kind. 


Iedere Lifeschooldag heeft zijn eigen Thema. Binnen dit thema bieden wij 2 workshops van ieder 2 uur en een lunch aan. Didactisch zijn de workshops zo opgebouwd dat er steeds sprake is van wisselende didactische werkvormen. Zo gaan we voor bijna iedere workshop fysiek onderzoekend de natuur in, verzamelen we spullen, luisteren en kijken naar het voorbeeld van interactieve gastdocenten en gaan vervolgens vanuit de eigen belevingswereld aan de hand van fantasie, ambacht en creativiteit de verwerking in waarbij er toegewerkt wordt naar een prachtig tastbaar eindresultaat.

 


Programma 28 oktober en 31 oktober 2021

 


Life School Verhalen dag: ( donderdag 28 oktober )

Aanvang 09:30 tot 15:00u.

Kinderboeken schrijver en Illustrator Mark Janssen behoort tot de ultieme top van illustratoren. Zo won hij de Purple Island Award Nami Concours in 2021, bracht hij dit jaar het prentenboek van de Kinderboekenweek uit en won in 2020 de Premio Andersen Award en Vlag en Wimpel!

Deze dag hebben wij de exclusieve eer om naar het verhaal van zijn zelfgeschreven boek ‘DROMER’ te luisteren, voorgedragen door Mark zelf! Ook mag je aan Mark alle vragen die je maar hebt over zijn werk en boeken stellen. Hoe cool is dat?! Na de gezamelijke lunch gaat het kunstzinnig en beeldend verder. Onder leiding van Mark en Marianne Grooten vervolgen de kinderen de workshop met een eigen beeldende twee- of driedimensionale creatie. Marianne maakt met de kinderen persoonlijke dromenvangers en Mark begeleidt ze in het illustratief tekenen van hun eigen droom op canvas!

 


Life school Voeding dag: ( zondag 31 oktober )
Aanvang 9:30u tot 15:00u.

Heb jij ook altijd al willen weten wat er aan wilde eetbare bloemen, planten en kruiden in de natuur groeien?

Vandaag word je meegenomen op ontdekking in het bos en op de weide. Samen met kruidenkok en herboriste Mischa Hamers gaan jullie op zoek naar al het eetbare dat er op dit moment in de natuur vindbaar is, daarbij valt te denken aan paddenstoelen, noten, bessen. wortels, kruiden etc. Na deze ontdekkingstocht keren we terug naar onze uitvalsbasis (Klooster Hoogcruts HX) waar Mischa samen met de kinderen heksensoep gaat bereiden in een grote ketel op een kampvuur! En om een beetje in de sfeer van magie en Halloween te blijven gaan we ook nog creatief aan de slag zodat de de kids aan het einde van de dag goed uitgerust aan hun Halloweenavond kunnen beginnen. ;-)

 

 

Aandachtspunten voor iedere workshop:

- Lunch is inbegrepen in de prijs

- trek kleren aan die vies mogen worden

- neem zelf een extra flesje water/ frisdrank mee

- trek stevige schoenen aan

- indien je voor de lunch speciale wensen hebt, dien je hier zelf in te voorzien.

- de dag gaat door bij een minimale aanmelding van 10 kinderen.

- maximaal 20 kinderen per themadag

 

 

Prijs: €45 per dag per kind

 

Reserveren en aanmelden:  info@praktijkbodhi.nl

 

Life School

Bodhi

By Marianne Grooten

 

Mark Janssen